Artboard 2

Business Agility
with Okaloa Flowlab

Gebruik simulaties om zowel het intuïtieve als het rationele brein
aan te spreken terwijl je leert over de basis van business Agility.

Business Agility with Okaloa Flowlab

 • Patrick Steyaert
  2 dagen
  10 decarrow-down
  Startdatum 10 december 2018
  10 dec11 dec
  Baarn
  €1350

In deze tweedaagse training gebruik je simulaties om zowel het intuïtieve als het rationele brein aan te spreken terwijl je leert over de basis van business Agility. Business Agility is meer dan het schalen van Agile (ontwikkelings-) praktijken. Het is meer dan de som van verschillende organisatie-eenheden, die elk hun eigen gekozen Agile methode implementeren op hun eigen kleine eiland, beperkt door een traditioneel managementsysteem. Noch is het een van bovenaf opgelegd one-size-fits-all groot Agile model dat bij iedereen en niemand past. Het is een andere manier van denken over Agility.

Business Agility

 • Nieuwe manieren om wendbaarheid te onderwijzen en te coachen die alle niveaus van de organisatie (inclusief beleidsmakers) voor alle functies (niet alleen IT of softwareontwikkeling) betrekt en mobiliseert.
 • Een andere manier van denken over verandering waarbij Agility zich viraal verspreidt via het (informele) netwerk.
 • Agile denken op grote schaalom unieke capaciteiten te ontwikkelen die gedijen in een steeds veranderend en zeer concurrerend zakelijk landschap:

1. Enterprise Flow, welke een balans brengt tussen vraag en leveringscapaciteit, van teamniveau tot portfolioniveau.

2. Networked Collaboration, waarbij sterk betrokken teams samenwerken, beslissen en samen leren in een netwerk.

3. Organisational Learning, waar ervaring en experiment elkaar aanvullen.

Dag 1 – Core Agile Capabilities

 • Verken flow, samenwerking en leren als kern waarden van Agile in tegenstelling tot methoden en werkwijzen die niet schaalbaar zijn.
 • Leer hoe je simulatie kunt gebruiken als een manier om de belangrijkste Agile-vaardigheden te onderwijzen en te coachen op een manier die niet alleen praten maar ook actie stimuleert.
 • Ervaar hoe je Agility onderwijst op alle niveaus en in alle functies (niet alleen IT) in de organisatie.

Dag 2 – Scaled Agile Thinking

 • Leer meer over enterprise-flow, samenwerking in een netwerk en organisational learning als de kernmogelijkheden voor Business Agility.
 • Gebruik simulatie om schaalvergrotingsproblemen te onderzoeken, inclusief afhankelijkheid tussen verschillende teams en het in evenwicht houden van de vraag met leveringscapaciteit in een end-to-end flow.
 • Verken het gebruik van Customer Kanban om de downstream capaciteit te beheren en triage en bestelpunten om de upstream vraag vorm te geven. Toepassen van wat is geleerd in het kader van agile portfolio management.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor Agile coaches en beoefenaars die zowel zakelijke als IT (inclusief beleidsmakers) willen betrekken bij hun agile initiatieven. Het is een must voor coaches en trainers die Okaloa Flowlab willen gebruiken in hun eigen trainingen en workshops.

Mensen van alle functies en alle niveaus in de organisatie hebben deelgenomen aan trainingen van Okaloa Flowlab met een hoge mate van betrokkenheid en leren, de manier waarop ze denken over hun werk en hun manier van werken veranderen.

Deze training kan gegeven worden in het Engels of het Nederlands. Dit hangt af van de behoefte van de deelenemrs. Meer informatie over Okaloa Flowlab? Klik hier.

Facilitators

Patrick Steyaert van Okaloa, een van de belangrijkste Lean Agile coaches met uitgebreide ervaring in het beoefenen van Kanban, zal je workshopbegeleider zijn. Patrick ontving in 2015 een Brickell Key Award als een erkenning voor zijn bijdragen aan de Kanban-gemeenschap. Patrick is een van de eerste, en enige Belgische, Lean Kanban University geaccrediteerde trainers. Hij is ook een regelmatige spreker op Kanban en Agile conferenties.

Maarten Hoppen is al ruim 10 jaar Agile Coach, Professional Scrum Trainer bij Scrum.org en Accredited Kanban Trainer bij de Lean Kanban University. Maarten geniet van het werken met individuen, teams en organisaties en hen te helpen om op een Agile en Lean wijze te opereren, communiceren en samen te werken. Maarten’s doel is om de productiviteit te verbeteren, te zorgen voor een aangename werkplek en het ontketenen van intrinsieke motivatie.

icon-close

VX Academy is onderdeel van VX Company IT Services