Artboard 2

Blogs

We delen graag onze kennis.

Hieronder vind je een overzicht van onze blogs. Veel leesplezier en mocht je vragen hebben, stel ze gerust!

Multitasking, verleidelijk maar gevaarlijk – Rob van Wees

Zit je op dit moment tegelijkertijd je mail te checken, te appen met een klant èn naar een kattenfilmpje te kijken? Ben jij ook zo’n goede multitasker en doe je soms wel 10 verschillende dingen tegelijk?

Lees meer

Scaling doe het niet!… tenzij – Erik Verreijt

Stel, je hebt meerdere scrum teams en bent op zoek naar grip. Een Agile framework is dan niet automatisch de oplossing. Scaling is in de Agile wereld ook wel bekend als SAFe, Nexus en Less. Het zijn verschillende frameworks die allemaal worden gebruikt om met meerdere teams aan één product te kunnen werken.

Lees meer

Voel de muziek en dans! – Rob van Wees

Veel organisaties beginnen een Agile transitie door software-ontwikkelteams of andere operationele teams volgens de regels van het Scrum framework te laten werken. Dat is lekker zichtbaar. Er is een Scrumbord waar kaartjes op hangen met taken en werk. En iedere ochtend staat het team daar een kwartier naast om het werk door te nemen en de dag te plannen.

Lees meer

Verlanglijstje – Michel van der Meulen

December is met Sinterklaas en Kerstmis voor velen de maand van cadeautjes. En daar hoort natuurlijk een verlanglijstje bij. Veel kinderen stoppen hun lijstje al half november in hun schoen, zodra de Sint in het land is. En vaak zetten ze daarop ook wat ze het belangrijkste vinden.

Lees meer

Gewoontedieren – Michel van der Meulen

Agile is hot! Veel organisaties geven aan Agile te willen werken en schakelen Agile Coaches en Scrum Masters in om hen daarbij te helpen. Er zijn organisaties die het Agile werken (meestal Scrum) willen invoeren, omdat ze Agile beschouwen als een Silver Bullet die de organisatie efficiënter en winstgevender zal maken. Bij hen merken we vaak dat het beeld wat men van Agile heeft beperkt is gebleven tot een groep softwareontwikkelaars die elke ochtend een kwartier bij een whiteboard vol met plakbriefjes staat. Een enkeling weet dat deze ontwikkelaars elke paar weken iets opleveren en dat die briefjes vaak User Stories worden genoemd, maar vaak gaat het beeld niet verder dan dat. Blijkbaar nemen velen aan dat Agile iets is voor softwareontwikkelaars en dat de rest van de organisatie daar niet zoveel van merkt.

Lees meer

Agile, klaar om te wenden?! – Erik Verreijt

Zeilen, met de wind mee varen, in de buitenlucht genieten. Dat klinkt heerlijk en dat is het ook, totdat de wind uit een andere hoek waait…

Lees meer

Let’s go digital (not) – Bianca Griffioen

Veel organisaties zijn bezig met het opzetten van Agile werken door Scrum in te zetten. Een van de eerste stappen is dan het maken van een Scrum board. De wereld wordt steeds meer digitaal en dus is de eerste reactie: “welke tool kunnen we gebruiken voor een Scrum board?” De reacties zijn op z’n zachtst gezegd nogal lauw als ik aangeef met een “ouderwets” white board te willen starten.

Lees meer

Zeven tips voor het succesvol laten verlopen van een Agile transitie – Thijs de Hoop

Veel Agile transities worden gestart omdat door de Agile methode in te zetten het werk sneller, beter en goedkoper kan worden gedaan. En deze belofte is volledig waar, maar om hier te komen moet de basis van de transitie wel goed zijn. De basis bestaat uit een aantal belangrijke elementen en keuzes die ik graag met jullie wil delen. In deze blog schrijf ik over de eerste keuze die gemaakt moet worden voor een transitie, namelijk: wat is de goede aanpak voor ons?

Lees meer

Viva la (r)evolución! – Bianca Griffioen

Een kleine twee jaar terug kreeg ik bij één van mijn klanten de opmerking: wij willen graag Scrum! Op zich geen gek punt. De organisatie had al kennisgemaakt met Kanban en dat succesvol geïmplementeerd bij het beherende deel van de organisatie. Ze had het Agile gedachtengoed omarmd en wilde graag verder groeien met de ontwikkelteams. Maar toen kwam er een zin welke bij mij alle alarmbellen deed afgaan: “Maar… dan niet dat hele strenge Scrum. Wel een beetje iets dat past bij onze organisatie. Niet iets Scrumdamentalistisch.”

Lees meer

Vragen?

Wil je meer weten over onze trainingen of coaching, dan kun je ons gewoon bellen of mailen!

035 539 09 09
icon-close

VX Academy is onderdeel van VX Company IT Services